Over ons

Familie Leenders

Lingevaart is het bedrijf dat is opgericht en met enthousiasme wordt gerund door ons: familie Leenders. Vanaf juli 2013 hebben wij er voor gekozen om een oude perenboomgaard te transformeren tot Lingevaart kano- en fietsverhuur. Samen runnen we met passie en enthousiasme het bedrijf en dat zie je terug in elk detail. Wij willen graag iedereen een leuke en gezellige dag bezorgen en daarnaast vooral laten genieten van wat de natuur hier te bieden heeft.

null

Van boomgaard naar recreatieterrein

In januari 2013 werd de droom werkelijkheid, we mochten aan de slag om de perenboomgaard te veranderen naar een natuurvriendelijke waterrecreatie terrein. En door de jaren heen zijn we gegroeid! Zo mochten wij in de eerste jaren de gasten ontvangen in een safaritent. En nu? In ons recreatiegebouw met een terras aan het water. We hebben wc’s, omkleedruimtes, buitendouche en onze eigen horecagelegenheid. Ook is het terrein aangepast om meer zitruimte te creëren en grotere groepen te ontvangen!
Onze bezoekers waarderen vooral de vrijheid, de rust met gezellige sfeer en onze persoonlijke service. Daar blijven wij ook naar streven!

Waarom de naam Lingevaart

Toen we het idee hadden om een kanoverhuur bedrijf te beginnen moesten we eerst nog een naam verzinnen. Na een paar avonden brainstormen kwam het woord op tafel, Lingevaart. Doornenburg ligt in de gemeente Lingewaard, hier begint Nederlands langste rivier: de Linge. En je vaart op de Linge. En zo ontstond de naam Lingevaart!

Recreatiegebouw met terras

Het grote terras is voor iedere bezoeker de ideale plaats om te ontspannen en te genieten! Het uitzicht op Kasteel Doornenburg is prachtig en je hebt een mooi overzicht van alle mensen op het water. We hebben voor de terrasgasten een kast gevuld met kussens, want zacht zitten is voor iedereen een must! Je kunt bij ons drinken, koeken, chips, tosti’s en ijs kopen. Zelf meegebrachte etenswaren en dranken mogen niet genuttigd worden op ons terrein.

Zelf het mooiste stukje van de Linge ervaren? Kijk bij onze wateractiviteiten of huur alvast!

Lingevaart in het nieuws

Bekijk onderstaande berichten in het magazine ‘Ons’ van KBO-Brabant en twee nieuwsartikelen in De Gelderlander:

null