Watersport

Kano, kajak of SUP huren

Varen op de Linge is een unieke belevenis. Huur vandaag nog je kano, kajak of SUP en geniet van de prachtige omgeving. Peddel met je vrienden, familie of collega’s naar Kasteel Doornenburg of laat je lekker afdrijven langs de oevers van de Linge. Selecteer nu je ideale dagje uit. Na het sportieve gedeelte kun je gezellig bijkomen op het terras en een drankje bestellen in ons horeca/recreatie gebouw.
null

De Linge

Je vaart over de Linge, de langste rivier van Nederland die ontstaat in Doornenburg. Tijdens het varen vaar je langs natuurlijke oevers, boomgaarden en Kasteel Doornenburg. Je kunt zelfs naar het begin van de Linge varen!

Je huurt de kano, kajak of SUP voor twee uur, zo geven wij je ruim de tijd om de Linge te verkennen, zonder over te stappen. Je vaart altijd heen en weer. De startlocatie is dus ook het eindpunt. Er is ook een mogelijkheid om verder te varen richting Angeren of Huissen. Mocht je dat willen, dan moet je bij twee stuwen het vaartuig overdragen. Bij de eerste stuw is het een drukke openbare weg. Wij raden af om met kinderen de weg over te steken.

Wil je de hond mee?

Honden zijn toegestaan op ons terrein! Ze mogen zelfs mee tijdens het varen met een kano, kajak of SUP. Ze moeten wel aangelijnd zijn en er geldt een opruimingsplicht. Let er ook op dat andere bezoekers geen overlast hebben van hun aanwezigheid.
Let op: er geldt een max. gewicht dat de vaarproducten aankunnen, het is van belang dat jij (of jullie) daar niet samen met hond(en) overheen gaan.
 

Kinderfeestje vieren

Wil je een kinderfeestje organiseren bij Lingevaart? Dat kan! Je kunt zelf je keuze maken uit kano, kajak, suppen of vlot bouwen. De ouders/begeleiders dienen toezicht te houden op het water en zorgen ervoor dat iedereen op tijd terug is.

Na deze sportieve en leuke activiteit krijgt iedereen natuurlijk honger en dorst! In ons recreatiegebouw is er drinken, snoep, koek, chips, tosti’s en ijs te koop ook kun je appelgebak bestellen. Eigen meegebrachte drinken en eten mogen niet genuttigd worden op ons terrein. En voor de veiligheid is het verplicht om zwemvesten te dragen.