Sup

Samen een SUP huren

Een echte sensatie voor de SUP-liefhebbers, maar zeker ook voor wie nog nooit op een SUP heeft gestaan. Wij hebben bij Lingevaart meer dan dertig SUP-planken beschikbaar. Ideaal voor een leuk groepsuitje dus. Je kunt ook kiezen om er kajaks of kano’s bij te huren. Zo kun je tijdens het varen wisselen tussen ontspannen en actief waterplezier.

Bij het huren van een SUP-board krijg je een peddel, zwemvest en één waterdichte ton. Voor de kleintjes zonder zwemdiploma hebben wij een reddingsvest.

Lingevaart zorgt ervoor dat de SUP-boards goed onderhouden en schoon zijn. Veiligheid gaat boven alles bij het huren van een SUP-board, lees daarom voor het varen nog even de tips door.

null

Over de SUP

Suppen is laagdrempelig en veelzijdig, daardoor is staand peddelen (SUP) in korte tijd explosief gegroeid. Met SUP kun je staand op een supplank en met een peddel in de hand de Linge op een relaxte manier vanaf het water ontdekken. Vaar langs de prachtige natuur, richting kasteel Doornenburg of het begin van de Linge. Na afloop rust je uit bij ons in het gras of op het terras.

Hoe moet je suppen?

De basis van suppen heb je al binnen een paar minuten onder de knie. Ga in het midden op het bord staan en zorg er voor dat de voeten uit elkaar staan (ongeveer op schouder hoogte) en naast elkaar, zo kun je goed het evenwicht bewaren. Buig je knieën ietsjes, hierdoor zorg je ervoor dat er een goede balans is.

Zorg ervoor dat je de peddel bij handgreep vast hebt met een hand en de andere hand een stuk eronder. Als je naar het blad kijkt staat het iets bol. Zorg ervoor dat de holle kant naar jou toewijst, zo kom je het beste vooruit. Wil je remmen? Houd de peddel in het water.

Kosten

Prijs voor 2 uur

Supboard €12,50

null

Suppen met de hond

Suppen met je hond kan bij Lingevaart! De Linge is een rustige rivier waar geen motorboten zijn toegestaan. Je kunt hier dus ideaal samen met de hond op een SUP board.

Op ons terrein moeten de honden wel aangelijnd zijn en er geldt een opruimingsplicht. Let er ook op dat andere bezoekers geen overlast hebben van de hond.

Leuk kunnen suppen, prima locatie voor middagje waterfun. 

– Bezoeker Lingevaart

Nog meer watersport

Wil je nog meer uitdaging? Kijk eens bij vlot bouwen. Juist meer ontspannen, stap dan samen een kajak of kano in!