Veelgestelde vragen

Is het nodig om online te huren?

Het is niet verplicht om online te huren, maar wil je zeker zijn van een plekje? Dan is het zeker aan te raden, huur dan via onze verhuurwebsite.

Vaar je bij jullie een rondje?

Nee, bij ons vaar je geen rondje. Je vaart heen en weer, Lingevaart is jouw start- en eindpunt. Bekijk hier onze routekaart. Wij bieden bij het varen ook geen breng- en ophaalservice aan.

Hebben jullie vaartips?

Jazeker! We hebben tips vooraf, tijdens en na het varen. Kijk hiervoor bij vaartips.

Kan ik mijn boeking annuleren?

Ja, dat kan. Alleen boekingen die geannuleerd worden 48 uur voor de afspraak, krijgen het geld terug (excl. reserveringskosten). Annuleer je binnen de 48 uur krijg je geen geld terug. De boeking kan voor 24 uur nog wel via mail eenmalig gewijzigd worden naar een andere datum. Als je meer wil lezen over het annuleren verwijzen wij jou door naar de algemene voorwaarden (artikel 5).

Mag ik mijn hond meenemen tijdens het varen?

Honden zijn toegestaan op ons terrein en mogen meevaren! Ze moeten wel aangelijnd zijn en er geldt een opruimingsplicht. Tot slot, zorg ervoor dat andere bezoekers geen overlast hebben van hun aanwezigheid. Maar voel je zeker vrij om jouw viervoeter mee te nemen in een kano, kajak of SUP board.

Let wel op dat je niet over de maximale capaciteit van het vaarproduct gaat.

TIP: neem zelf een kleed(handdoek) mee zodat de hond stabieler zit of staat.

Mag ik mijn eigen kano, kajak of sup ter water bij Lingevaart?

Wij zijn een watersportverhuurbedrijf, dus alleen voor startijd/datum in overleg. Als er een ander watersportproduct gehuurd wordt, is het misschien mogelijk. Wij vragen dan €10,00 voor ieder eigen vaarproduct en voor het gebruik maken van ons terrein en faciliteiten.

Zijn er kleedhokjes en een douche aanwezig?

Ja, we hebben omkleedhokjes. Ook is er een buitendouche met schoon koud water. Je kunt hier jezelf afspoelen.

Mag ik zelf eten en drinken meenemen naar Lingevaart?

Ja, want je mag je eigen gebrachte eten en drinken mee nemen tijdens het varen. Alleen het is niet toegestaan om deze te nuttigen op ons terrein, voor een uitgebreid aanbod aan drankjes en versnaperingen kun je terecht in ons recreatie/horeca gebouw.

Is het dragen van een zwemvest verplicht?

Wij bieden altijd zwemvesten aan en het is op eigen risico deze niet te dragen. Bij kinderen en als je niet kunt zwemmen is het dragen van een zwemvest wel verplicht!

Word ik nat tijdens het varen?

Als je geen gekke dingen doet zul je niet omslaan en nat worden. In een kano blijf je wel droger dan in een kajak. Dit komt doordat de kajaks sit-on-top zijn, hierdoor word je tijdens het peddelen nat.

Kan ik bij jullie een kinderfeestje vieren?

Je kunt je eigen kinderfeestje organiseren! Via de verhuurpagina kies je uit kano’s, kajaks en/of sup boards en huur je ze meteen voor het feestje. Wil je graag vlot bouwen? Doe dan een vlot bouw aanvraag. Bij een kinderfeestje verwachten wij wel dat er ouders/begeleiders meegaan en toezicht te houden.

Let op: het is niet toegestaan om op ons terrein eigen gebrachte eten en drinken te nuttigen. Wel kun je bij ons drinken, snoep, koek, chips, tosti’s en ijs kopen.

Kan ik tijdens het varen picknicken?

Er zijn onderweg geen picknickplaatsen. Tijdens het varen kun je altijd op zoek naar een plek waar je tijdelijk kunt aanmeren om te picknicken. Let wel op dat je niet op privéterrein gaat zitten (tuin of steiger).

Vaarverhuur

Prijs voor 2 uur

Kinder SUP board: € 15,00
SUP board: € 18,00
1 prs. kajak: € 16,00
2 prs. kajak: € 21,50
2/3 prs. kano: € 22,00
Vlot bouwen: € 13,75 p.p.
(v.a. 4 prs)
De vaarverhuur is incl.: zwemvesten, peddels en waterdichte ton.

Fietsverhuur

Prijs per dag

Fiets/kinderfiets: € 9,00
Elektrische fiets: € 24,00

Arrangementen

Vanaf €15,00 per persoon. Doe een aanvraag of neem contact met ons op voor een gerichte prijs en een op maat gemaakt voorstel.

null