Over ons

Familie Leenders

Lingevaart is het bedrijf dat is opgericht en met enthousiasme wordt gerund door ons: familie Leenders. Vanaf juli 2013 hebben wij er voor gekozen om een oude perenboomgaard te transformeren tot Lingevaart kano- en fietsverhuur. Samen runnen we met passie en enthousiasme het bedrijf en dat zie je terug in elk detail. Wij willen graag iedereen een leuke en gezellige dag bezorgen en daarnaast vooral laten genieten van wat de natuur hier te bieden heeft.

null

Van boomgaard naar recreatieterrein

Wij zijn een familiebedrijf in de gemeente Lingewaard tussen Arnhem en Nijmegen. Lingevaart is omgebouwd van een perenboomgaard naar een natuurvriendelijk waterrecreatie terrein. Lingevaart heeft een opstapsteiger, vispaaiplaats, kikker/salamanderpoel en een bloemenweideveld. Wij verhuren kano’s, kajaks, SUP’s en fietsen, maar bieden ook dag vullende arrangementen en beschikken over eigen horecagelegenheid. Vanuit een safaritent hebben we de eerste jaren de gasten ontvangen, nu ontvangen wij jullie graag in ons nieuwe recreatiegebouw. Deze is met eigen horecagelegenheid, omkleed ruimtes, toiletten en buiten douche van alle gemakken voorzien.

Waarom de naam Lingevaart

Toen we het idee hadden om een kanoverhuur bedrijf te beginnen moesten we eerst nog een naam verzinnen. Na een paar avonden brainstormen kwam het woord op tafel, Lingevaart. In Doornenburg ligt in de gemeente Lingewaard, hier begint Nederlands langste rivier de Linge en je vaart op de Linge. En zo ontstond de naam Lingevaart.

Recreatiebouw met terras

Het grote terras is voor iedere bezoeker de ideale plaats om te ontspannen, evenzeer te relaxen en te genieten. Het uitzicht op Kasteel Doornenburg is prachtig en je hebt een mooi overzicht van alle mensen op het water. Ook nieuw zijn de kleedhokjes, buitendouche en picknicktafels. Voor de terrasgasten is er een kast gevuld met kussens, want zacht zitten is voor iedereen een must op ons terras.Binnen in het recreatiegebouw kun je drinken, koeken, chips, tosti’s en ijs kopen. Zelf meegebrachte etenswaren en dranken mogen niet genuttigd worden op ons terrein.Onze bezoekers waarderen vooral de vrijheid, de rust met gezellige sfeer en onze persoonlijke service. Wat is er nu leuker dan de Linge te ontdekken met een kano, kajak of SUP? Steeds weer raken de bezoekers onder de indruk van de serene rust op het water. Ervaar het zelf!

Zelf het mooiste stukje natuur van de Linge ervaren?